Fleksör Tendon Yaralanmaları

Fleksör tendonu ve eli İlgilendiren diğer tendonlar nedir, nasıl yaralanır ?

Dirsekten veya önkol seviyesinden başlayıp el bileğine veya parmakların kemiklerine doğru ilerleyen kaslar, tendon denilen kirişler haline gelirler. Tendonlar yapışma yerlerine göre el bileğini veya parmakları büken veya kaldıran motor üniteler şeklinde çalışırlar.

fleksor tendonu ve eli ilgilendiren diger tendonlar

El bileğinin, elin ve parmakların iç yüzeyinde (avuç içinde) meydana gelen kesici cisim yaralanmalarında fleksör tendonlar tek başına veya sinir ve damarlarla birlikte yaralanabilir. Bu yaralanmalar dışarıdan basit ve küçük görünmesine rağmen aslında derin ve kompleks bir durum gösterebilir.

Ayrıca ezilme tarzında olan kazalar, delici travmalar, ateşli silah veya ısırma yaralanmalarında da tendonlar zedelenebilir. Parmak ucuna gelen künt darbelerde de dışarıdan bir yaralanma görülmemesine rağmen tendonar kopabilir (kapalı yaralanmalar).

fleksör tendon yırtılmaları
fleksör tendon yırtılmaları
Kapalı yaralanma
fleksör tendon yırtılmaları
Kesici cisim yaralanması
Fleksör tendon yırtılması

Fleksör tendonumuzun hasar gördüğünü nasıl anlarız?

Tendonun sorumlu olduğu parmak bükülemez ve açık pozisyonda durur. Eğer tendon tamamen kesilmişse lastik gibi geriye doğru da kaçabilir.

Fleksör Tendon Yaralanmaları Nasıl Tedavi Edilir ?

Eğer tendon tam olarak kesilmişse ameliyat edilmeden tendonun iyileşmesi mümkün olmaz. Doktorunuz mümkün olan en kısa zamanda tendonu onarmak için ameliyatı planlar. Çok dar kanallarda ilerleyen bu tendonlar ve olası damar ve sinir kesileri tam, eksiksiz bir şekilde ve usülüne uygun olarak onarılır.

Fleksör Tendom Yırtık Tedavisi

Fleksör Tendon Ameliyatları Sonrası Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Ameliyattan sonra yaralanmanın tipi, bölgesi ve şekline göre özel olarak tasarlanmış ateller uygulanır ve tendon onarımına özel rehabilitasyon tedavileri programlanır. Ameliyat sonrası rehabilitasyon programları en az 4 ie 6 hafta sürer. Bu rehabilitasyonun amacı tendon etrafında gelişecek olan nedbe dokularının mümkün olduğu kadar az olmasını sağlamak, tendon iyileşmesini kolaylaştırmak, parmak hareketlerinin eskisi gibi olmasını ve onarım hattının tekrar kopmamasını sağlamaktır. Ameliyatı yapan doktor ile rehabilitasyon ekibi çok sıkı işbirliği içerisinde tedaviyi götürürler

RANDEVU VE TEDAVİ İÇİN:

444 3 777

Amerikan Hastanesi

GÖRÜŞ VE SORULARINIZ İÇİN;

info@eftalgudemez.com

mail atabilirsiniz